Heb jij last van stankoverlast en vraag je je af wat er te doen valt aan een stinkende afvoer? Ben je benieuwd naar een slimmere, veiligere en duurzamere manier van geurverwijdering dan schoonmaken met chloor? Lees dan snel verder, en kom alles te weten over slim ammoniak geur verwijderen en wat je kunt doen tegen vervelende rotte eieren lucht!

 

Hoe ontstaat vieze geur?

 

Om te weten waarom een afvoerput stinkt, moeten we terug in de geschiedenis, tot de tijd dat het leven op aarde enkel bestond uit bacteriën die uit zwavel- en stikstofverbindingen stinkende gassen als ammoniak en zwavelwaterstof produceerden.

Deze bacteriën zijn niet dom, en wisten door evolutie een strategie te ontwikkelen om zichzelf te beschermen tegen hun natuurlijke vijanden. Hoe ze dit doen? Met een beschermende slijmlaag waar zij onder gaan zitten.

De bacteriën hechten zich aan geschikt oppervlak, bij voorkeur op een natte, slecht geventileerde en donkere plaats, en beginnen dan met het vormen van deze laag die we biofilm noemen. Ondertussen kunnen ze veilig doorgaan met het produceren van de stinkende gassen en vieze geuren die wij mensen zo vervelend vinden, en die zelfs gevaarlijk kunnen zijn bij te hoge concentraties.

 

Dit is waarom jouw afvoerput stinkt!

 

De grootste vijand van deze vieze geurverwekkers is schone lucht. Zuurstof is iets waar de bacteriën niet van houden, en daarom is het belangrijk om voor voldoende frisse lucht te zorgen. Soms is dit lastig, bijvoorbeeld in afvoerputten, en stapelen de bacteriën en geurverwekkers zich op.

Door de slechte ventilatie in afvoerputten en het riool zijn dit bij uitstek de plekken waar stankoverlast en de gevreesde rotte eieren lucht of ammoniakgeur ontstaan. Er komt te weinig zuurstof binnen met de ventilatie, terwijl de bacteriën gassen produceren waardoor de natuurlijke balans verstoord raakt. Dit is zelfs gevaarlijk, want deze rotte eieren lucht / urinegeur is ongezond.

 

Is stankoverlast van ammoniakgeur of rotte eieren lucht gevaarlijk?

 

De giftige gassen uit een stinkende afvoerput of ander oppervlakte waaraan de bacteriën en hun biofilm zich hechten zijn zeer ongezond en kunnen bij lage concentraties zorgen voor klachten als hoofdpijn, een duizelig gevoel, misselijkheid en irritatie aan de ogen. Bij hoge concentraties blijft het niet beperkt tot tijdelijke klachten, maar kunnen giftige gassen ernstige, blijvende gevolgen hebben voor de gezondheid.

Het is daarom belangrijk adequate maatregelen te nemen en rotte eieren lucht en ammoniakgeur te verwijderen zodra deze worden opgemerkt. Verlaat bij gezondheidsklachten het huis en schakel een goede reinigingsspecialist in, die je van advies kan voorzien en helpt met geur verwijdering.

Wil je de geur verwijderen en stoppen dat de afvoer stinkt? Dan moet je de beschermlaag van deze bacteriën afbreken. Daarna kan de zuurstof uit de lucht overal doordringen en is het snel afgelopen voor de bacteriën en daarmee ook met de stinkende afvoerput.

 

Slimme oplossing voor eenvoudig vieze geur verwijderen

 

Anders dan veel reinigingsspecialisten, pakt Organic Cleaning Solutions de oorzaak van stankoverlast aan op een intelligente manier. Dit doen we door de beschermlaag (de biofilm) af te breken, en daardoor de van nature zeer lastig verwijderbare bacteriën op eenvoudige wijze weg te spoelen en volledig organisch af te breken. Rotte eieren lucht verwijderen wordt op deze manier een makkie.

Om dit te doen gebruiken we de innovatieve technologie van Bio-Organic Catalyst. Onze slimme en duurzame voorgeprogrammeerde vloeistof bevat gist moleculen die de biofilm direct afbreken, en hiermee direct ammoniak en urinegeur verwijderen en rotte eieren lucht en andere ongewenste gassen weghalen. Bovendien zijn onze producten volledig biologisch afbreekbaar, groen, veilig en niet toxisch. Geurverwijdering, maar dan slimmer!

 

Ongezonde vieze lucht voorkomen is beter dan genezen

 

Wat is de beste manier om stress over stankoverlast, gezondheidsgevolgen en ammoniak schoonmaken te vermijden? Door te voorkomen dat de bacteriën in staat zijn hun giftige gassen te produceren! Organic Cleaning Solutions gaat daarom een stap verder dan traditionele geurverwijdering, en zorgt dat vieze lucht niet kan ontstaan.

Dit doen we door een passende langdurige oplossing aan te bieden. Als garantie tegen biofilm ophoping en om reinigen eenvoudiger te maken raden we bij Organic Cleaning Solutions aan om een nanocoating aan te brengen op basis van titaniumdioxide, waaraan bacteriën zich niet kunnen hechten. Door dieptereiniging met Bio-Organic Catalyst te combineren met een oppervlaktebehandeling met onze TiO2 coating wordt en blijft alles schoon, en behoort stankoverlast tot het verleden!

biofilm verwijderen

Heb je het gehad met vieze geur en stankoverlast? Kies dan voor een slimme en groene oplossing bij Organic Cleaning Solutions. Onze specialisten staan voor je klaar, en laten je graag kennismaken met de duurzame en bewuste reinigingsmethoden. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we graag de mogelijkheden!